Om Malmstenbutiken

Hösten 1940 invigde Carl Malmsten sin egen butik på Strandvägen 5b. Varje morgon tog han den timslånga promenaden från hemmet i Bergshamra in till stan – och hela vägen tillbaks igen på kvällen.

Mer än 75 år senare är den nyrenoverade butiken en naturlig samlingspunkt för alla som älskar Carl Malmstens möbler. Malmstenbutiken har på senare år fått internationell uppmärksamhet och rankas som en av världens mest inspirerande designaffärer.

I ”Boden”, som Carl Malmsten anspråkslöst kallade sin affär, säljs såväl hans egna möbler som inredningsdetaljer från andra formgivare och företag. Här hittar du förstås klassiker som pinnstolen Lilla Åland och golvlampan Staken, men också nylanserade Malmstenmöbler som soffan Samspel och sängramen Guldheden.

I butiken kan du dessutom klä om dina Malmstenmöbler, sy upp gardiner och få professionell hjälp att inreda ditt hem. Här finns också ett urval av andra spännande inredningsdetaljer, som modeskaparen Raf Simons möbeltyger för Kvadrat, Danskinas mattkollektion och produkter av svenska formgivare som Anki Gneib och Pia Wallén. Malmstenbutiken skapar även inredningar och specialbeställda möbler åt såväl privatpersoner som företag – till exempel Restaurang Soldaten Svejk på Södermalm, Hotell Åregården i Åre och The Berkeley Hotel i London.

Under åren 1999–2015 drevs butiken av Jerk Malmsten, barnbarn till Carl. I dag ägs den av Kjell och Märta Beijers stiftelse.

Är du inredare eller arkitekt?

Malmstenbutiken levererar specialbeställda möbler och inredningar för…

Carl Malmsten

Han föddes för mer än hundra år sedan, men hans idéer är mer aktuella än någonsin. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!

Prenumerera